Миколаїв накрив «брудний» дощ через пил Сахари — чи небезпечно це

Синоптики заспокоїли місцеве населення, заявивши, що гранично допустимі концентрації завислих речовин (пилу) не перевищен

Після дощу у Миколаєві вулиці та машини вкрилися шаром жовтого пилу, що викликало занепокоєння у багатьох городян. Проте синоптики заспокоїли місцеве населення, заявивши, що гранично допустимі концентрації завислих речовин (пилу) не перевищені.

Читайте також: Валить дерева і обриває ЛЕП: в Україні вирує буря

Це зумовлено пилом із Сахари. 23 квітня циклон на Середземному морі виніс пил та пісок на Балканський півострів. Зливи «змили» велику його частину на території Греції та Болгарії, але через західне перенесення висотних повітряних потоків циклон дійшов і до території України.

novosti-n.org

novosti-n.org

novosti-n.org

novosti-n.org

Раніше подібні курні бурі вже були зафіксовані в Україні. На початку квітня у Києві також спостерігалося сильне запилення через пил із Сахари. Метеоролог Віра Балабух зазначила, що через знищення захисних лісосмуг на півдні країни та виснаження Каховського водосховища, яке було джерелом вологи для регіону, зростають ризики виникнення подібних курних бур’ян та в Україні.