Названо кількість вагнерівців в Україні

Так звана «група Вагнера» за фактом перетворилася на елітний спецпідрозділ поза штатом армії РФ

Нині на території України воюють близько 4,5-5 тисяч найманців так званої «групи Вагнера». Росія використовує їх переважно для штурмових дій на Донеччині. Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скибіцький.

Читайте також: Кремль приховує: У ГУР розповіли про хвороби Путіна

«За нашими підрахунками, їх приблизно 4,5-5 тисяч. Вони на сьогодні працюють на певних напрямках, у першій лінії. Це як штурмові загони. Притому вони працюють на найбільш загрозливих напрямках. Ми бачили їхню роботу в Лисичанську, на напрямі Попасна – Бахмут.”, – розповів він.

Скибицький зазначив, що російське командування зовсім не шкодує найманців, тому їх використовують як передові загони на першій лінії наступу.

Читайте також: Генштаб прозвітував про втрати ворога за добу

Також в українській розвідці вказують на той факт, що найманці “групи Вагнера” є одним із найбільш підготовлених підрозділів, що воюють на боці Росії. Цьому сприяє жорсткий відбір тих, хто потрапляє до “групи”.

“Там є люди, які справді можуть виконувати психологічно, емоційно, фізично найскладніші завдання. Це не регулярні збройні сили – це дещо вищий рівень”, – зазначив Скибицький.

Нагадаємо, в ГУР сказали, навіщо РФ стягнула війська до Херсона. Росіяни мають намір утримувати Херсон за будь-яку ціну.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.