Нерухомість, земельні ділянки та зброя: антикорупційний суд дозволив стягнути майно експрезидента «Мотор Січ»

Вищий антикорупційний суд задовольнив позив Міністерства юстиції та дозволив стягнути активи В’ячеслава Богуслаєва, колишнього президента АТ Мотор Січ» та Петра Кононенка, колишнього топменеджера компанії.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора та Інна Богатих, директорка департаменту санкційної політики Міністерства юстиції.  

З В’ячеслава Богуслаєва в дохід держави стягнуто орієнтовно 615 мільйонів гривень в різному грошовому еквіваленті, 336 одиниць вогнепальної зброї, майнові права на торговельні марки та патенти на промислові зразки. Також 14 об’єктів нерухомого майна в Запорізькій області: житлові будинки, земельні ділянки, гараж, адміністративні будівлі. Крім того, корпоративні права: 100% — ТОВ «Вінницький авіаційний завод», ТОВ «Вертольоти МСБ» та АТ «Мотор-Банк», також ТДВ «СК «Мотор-Гарант» — 90,1%, ТОВ «Золота Айстра» — 51% та  ПП «Азов Трейд-ХХI» — 16,7%.

В дохід
держави також стягнуто активи Петра Кононенка, а саме корпоративні права:  ТОВ «Жекон» — 23%, ПрАТ «Промзапал» — 19%, ТОВ
«Перспектива високі технології» — 17%.

Водночас
активи сина та онуків Богуслаєва, та активи сина Кононенка Вищий антикорупційний
суд відмовився стягувати. Це рішення планують оскаржити.

Нагадаємо, днями В’ячеславу Богуслаєву та Петру Кононенку суд продовжив запобіжний захід до 10 червня 2024 року без права на заставу. Вони обвинувачуються у колабораційній діяльності, пособництві державі-агресору, наданні сприяння терористичній організації. Експрезиденту «Мотор-Січ» також інкриміновано перешкоджання діяльності військових формувань в особливий період.

Зливали дизельне пальне та розкрадали запчастини: у Запоріжжі викрили злочинне угруповання, яке завдало збитків на понад 1 млн грн


Читайте також:

Суд виніс вирок експрацівнику Запорізької АЕС, який працює на окупантів

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!