Суд виніс вирок експрацівнику Запорізької АЕС, який працює на окупантів

Юрій Чернічук працював заступником головного інженера відокремленого підрозділу Запорізької АЕС. Також він виконував обов’язки головного інженера станції. Після окупації Енергодару та захоплення Запорізької атомної електростанції він добровільно почав працювати на російських загарбників, за що був призначений «гендиректором Запорізької АЕС».

По це повідомив Дмитро Орлов, міський голова Енергодару.

«Чернічук добровільно
погодився на співпрацю з окупантами та сприяв їм в реалізації злочинних
наказів, змушував працівників станції підписувати контракти з «Росатом», —
написав Орлов.  

12 квітня запорізький суд визнав винним фігуранта справи у вчиненні умисних дій, спрямованих на допомогу державі-агресору з метою завдання шкоди Україні шляхом реалізації рішень та дій загарбників. Колаборанту призначено покарання у вигляді 10 років ув’язнення з конфіскацією всього належного йому майна, а також позбавленням права впродовж 12 років обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування, державних підприємствах, установах та організаціях.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», 1 грудня 2022 року президент компанії Петро Котін підписав наказ про звільнення зрадника. В березні 2023 року СБУ повідомила колаборанту про підозру. Нещодавно загарбники звільнили Чернічука з керівної посади.

Дев’ять місяців полону: загарбники тримають в нелюдських умовах викраденого працівника Запорізької АЕС


Читайте також:

На пенсіонерку із Запорізької області окупанти завели кримінальну справу: подробиці

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!