Не можна покладатися лише на США: Боррель закликав ЄС надати України ППО

Жозеп Боррель заявив, що країни ЄС повинні направити свої протиракетні системи для посилення протиповітряної оборони України.

Країни Європейського Союзу повинні направити свої протиракетні системи для посилення протиповітряної оборони України, оскільки Росія обстрілює її міста. Про це заявив високий представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, зазначивши, що Європа не може покладатися лише на Сполучені Штати у допомозі Києву. Повідомляє Reuters

Читайте також: Росія вдарила по Дніпропетровському району: 2 поранених, спалахнули пожежі

«У нас є «Патріоти», у нас є протиракетні системи. Ми повинні забрати їх з наших казарм, де вони стоять про всяк випадок, і відправити в Україну, де йде війна», — заявив глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель. 

Він додав, що у гіршому випадку випадку електроенергетична система України буде зруйнована.

“А жодна країна не може воювати, не маючи електроенергії вдома, на заводах, в Інтернеті, для всього», — додав він.

Протиповітряна оборона України є ключовим питанням для міністрів, які зібралися в Італії, після того, як у середу Німеччина звернулася до Європейського Союзу і НАТО із закликом зробити більше для допомоги Києву.

Читайте також: Чорноморський флот РФ знизив активність та передислокувався до Новоросійська, — БР

«Я впевнений, що ми це зробимо, але ми повинні зробити це швидко», — сказав Боррель. 

Він додав, що він шкодує, що «внутрішня політика» в США затримує вкрай необхідний пакет допомоги Україні на суму 60,84 мільярда доларів.

«Ми не можемо покладатися лише на США. Ми повинні взяти на себе відповідальність і припинити говорити: «О, США зроблять це», — сказав він.

Нагадаємо, Майк Джонсон заявив, що летальна допомога Україні є “критично важливою”. Спікер Палати представників США заявив, що летальна допомога Україні є “критично важливою”.