ГУР атакувало авіазавод у Татарстані, де виробляли Ту-22М і Ту-160М, — ЗМІ

ГУР атакувало авіаційний завод ім. Горбунова в Казані, де росіяни виготовляють і ремонтують бомбардувальники Ту-22М і Ту-160М.

Зранку 17 квітня безпілотники ГУР атакували авіаційний завод у російському Татарстані. Об’єктом атаки став авіаційний завод ім. Горбунова в Казані, де росіяни виготовляють і ремонтують бомбардувальники Ту-22М і Ту-160М. Про це повідомляє РБК-Українаа з посиланням на джерела в спецслужбах.

Читайте також: Удар по Чернігову: щонайменше 10 загиблих та 20 постраждалих

Джерело видання повідомляє, що вибухи на території авіазаводу ім. Горбунова у Казані пролунали 17 квітня близько 10 години ранку (за Києвом). 

За даними місцевих ЗМІ та користувачів соціальних мереж, перед вибухами в районі Казанського авіаційного заводу спрацювала сирена повітряної тривоги. Водночас із заводу почалася евакуація персоналу.

Водночас у Росавіації заявили, що аеропорти Казані, Нижньокамська і Нижнього Новгорода наразі тимчасово не приймають і не відправляють літаки, а в мережі поширюються фото і відео вибухів на території заводу, спричинених атакою безпілотників.

Читайте також: У російській Самарі знищено вертоліт Мі-8, — ГУР

Для довідки. Авіазавод ім. Горбунова у Татарстані (офіційна назва: Казанський літакобудівний завод ім. С.П. Горбунова) є одним з провідних виробників літаків в Росії. Заснований у 1927 році, завод спеціалізується на виробництві різноманітних літальних апаратів, зокрема, багатоцільових літаків для цивільних та військових потреб. В даний час він є ключовим постачальником літаків для різних російських та зарубіжних замовників.

Нагадаємо, дрони ГУР атакували підприємства у Татарстані за 1 200 км від України. Дрони ГУР зранку 2 квітня атакували підприємства в Єлабузі та Нижнєкамську, що у Татарстані, за 1 200 км від кордону з Україною.