Болгарія екстрадувала в Україну організатора схеми для ухилянтів

Злочинна група налагодила механізм перетину держкордону чоловіками призовного віку за грошову винагороду на підставі підроблених документів.

З Болгарії екстрадовано керівника злочинного угруповання, яке переправляло українських ухилянтів за кордон. Про це у вівторок, 30 квітня, повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора України.

Повідомляється, що підозрюваного екстрадували в Україну 25 квітня.

«За даними слідства, до складу угруповання, яке чоловік створив та очолив, усього входило 8 осіб. Вони налагодили механізм перетину держкордону чоловіками призовного віку за грошову винагороду на підставі підроблених документів. Вартість такої «послуги» становила від 2500 до 6500 доларів США з однієї людини. За майже місяць протиправної діяльності угруповання встановлено близько 40 фактів незаконного переправлення ухилянтів. Загальна сума «прибутку» склала близько 9 млн грн», — йдеться в повідомленні.

Організатору злочинної схеми інкриміновано створення і керівництво злочинною організацією, незаконне переправлення осіб через державний кордон України та підроблення офіційних документів.

«Обвинувальні акти стосовно шести членів злочинного угруповання вже перебувають на судовому розгляді. Ще один оголошений у розшук», — додають в Офісі генпрокурора.

Раніше повідомлялося, що Румунія екстрадувала в Україну розшукуваного за наркозлочини. екстрадований — один із керівників злочинної організації, до складу якої входили працівники правоохоронних органів.

В Україні спрощують міжнародний розшук

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp