Виявлено експортера, який поставив Чехії зерно за підробленими документами

За результатами перевірки складено протокол про порушення митних правил. За це передбачається накладення штрафу в розмірі 50-100% вартості зерна.

Волинські митники під час перевірки 76 зовнішньоекономічних операцій столичного підприємства виявили неправомірні поставки до Чехії 2 тис. тонн зерна на суму понад 20 млн грн за підробленими документами. Про це 17 квітня повідомила пресслужба Державної митної служби України.

Зазначається, що звірка товаросупровідних документів виявила факти надання українським митникам неправдивих відомостей про чеських покупців товару з використанням підроблених договорів та інвойсів.

За результатами перевірки складено протокол про порушення митних правил. За це передбачається накладення штрафу в розмірі 50-100% вартості зерна. Волинська митниця направила інформацію про правопорушення до правоохоронних органів.

Нагадаємо, Україна у 2023/2024 маркетинговому році (з 1 липня 2023 року по 1 квітня 2024 року) експортувала 34,86 млн т зернових та зернобобових культур.

Також повідомлялось, що в Україні вагонопотік із зерновими вантажами переорієнтувався із західних кордонів на напрямок морських портів Великої Одеси. Водночас зменшився обсяг передачі зернових вантажів на кордонах з усіма без виключення сусідніми країнами –-Угорщиною, Словаччиною, Польщею, Румунією.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp