Росіяни мінують поля на окупованому півдні — ЦНС

Учасники руху спротиву закликали зберігати пильність під час пересування автомобільним засобом особливо грунтовими дорогами.

Російські військові активно мінують сільськогосподарські угіддя на тимчасово окупованій території Херсонській області. Таким чином вони прагнуть втримати під контролем захоплені території. Про це у четвер, 11 квітня, повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

Зазначається, що для втримання анексованих територій, ворог збільшує площу мінних полей шляхом мінування аграрних земель, зокрема на приватних, фермерських земельних ділянках.

«Такі дії вкотре ставлять під загрозу життя цивільних осіб, зокрема, пересування спеціальної техніки типу комбайн для обробки полів», — йдеться у повідомленні.

В ЦНС закликали громадян України на ТОТ зберігати пильність, зокрема під час пересування автомобільним засобом особливо грунтовими дорогами.

Окупаційні війська Росії, відповідно до заяви міністра оборони РФ Сергія Шойгу, за перші три місяці 2024 року нібито захопили близько 400 квадратних кілометрів території України. Однак аналітики Інституту вивчення війни (ISW) заявили у своєму звіті, що можуть підтвердити окупацію тільки близько 300 квадратних кілометрів.

Як ми вже писали раніше, в Маріуполі окупанти затримали двох людей за гасло Слава Україні.

Росіяни готують «законодавчу» заборону українських книг на ТОТ — ЦНС

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp