Відсидітися нікому не вдасться: Павлюк закликав українців знайти мужність та стати на захист країни

Командувач Сухопутних військ ЗСУ закликав українців знайти мужність та стати на захист країни.

Українці мають стати на захист своєї родини, свого дому, своєї країни, свого майбутнього, адже якщо цього не зробити, то Україна зникне як нація. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк у Facebook

Читайте також: Росія вночі атакувала Україну ракетою та 24 “Шахедами”: скільки знищила ППО

“У нашому розпорядженні західне озброєння. Ми знаємо і розуміємо задуми ворога. Маємо талановитих і досвідчених командирів. Два роки тому ми обороняли Київ, а тепер вражаємо військові цілі за тисячу кілометрів від лінії зіткнення власними військовими технологіями. Але скільки б допомоги ми не отримали, скільки б зброї у нас не було – нам бракує людей! Техніка сама не їде, зброя сама не стріляє, дрон сам не полетить. Підрозділи мають оновлюватись!”, — заявив командувач. 

Він додав, що російські пропагандисти змусили багатьох повірити в те, що мобілізація – це не про захист своєї держави від агресора, а про несправедливість і порушення прав.

“Я розумію бажання людей жити мирним життям, подорожувати, будувати кар’єру. Але є об’єктивна реальність: Росія відмовляє нам у праві на існування. Ворог розуміє тільки мову сили. Ми маємо змусити його забиратися геть з нашої землі. Якщо ми цього не зробимо, ніякого мирного життя, ніяких прав і свобод не буде взагалі. Подивіться на саму Росію, на тимчасово окуповані території”, — зазначив Павлюк. 

Він наголосив, що чим більше українців “знайдуть у собі мужність вступити до лав Збройних Сил України, тим менше шансів буде у Росії реалізувати свої кровожерливі плани”, а міста України швидше повернуться до нормального, безпечного життя.

Читайте також: У ГУР попередили про можливі ракетні атаки РФ найближчими тижнями

“Тому я закликаю українців залишити емоції, не піддаватись провокаціям. Маємо усвідомити, що відсидітися нікому не вдасться. Адже на кону – доля країни, доля нашої нації. Росія нікого не залишить в спокої: ні тих, хто сховався, ні тих, хто зрадив Україну”, — заявив Павлюк. 

Нагадаємо, Міноборони України запустить смарт-мобілізацію. У Міністерстві оборони анонсували додаток “Армія+”, через який можна буде мобілізуватися у два кліки.