Польські прикордонники повернули до України ухилянта, який переплив Західний Буг

31-річний ухильник від мобілізації з Сумщини в неділю вранці вплав перетнув кордон з Польщею, щоб уникнути служби в армії. Його виявили та затримали польські прикордонники, а потім передали українським колегам.

Польські прикордонники передали Україні військовозобов’язаного 31-річного уродженця Сумщини, який, перепливши Західний Буг, опинився на території сусідньої країни. Про це на сторінці у Facebook повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби.

Читайте також: Дрони атакували чергову нафтобазу у РФ

Чоловіка виявив прикордонний наряд відділу «Амбуків» поблизу українсько-польського кордону в неділю вранці. 

“Невідомий, побачивши прикордонників, почав втікати та кинувся вплав до суміжного берега. Охоронці кордону поінформували колег по той бік держрубежу, де горе-плавця й затримали співробітники Прикордонної варти Республіки Польща”, — йдеться у повідомленні. 

Оскільки в умовах воєнного стану чоловік не мав законних підстав для виїзду за кордон, він вирішив потрапити туди нелегально. 

“Щоправда, надовго в Польщі він не затримався, адже польські стражі в рамках реадмісії передали правопорушника прикордонникам Волинського загону. Правоохоронці склали на громадянина адмінпротокол за ст.204-1 КУпАП, а представник ТЦКтаСП вручив військовозобов’язаному повістку”, — додали прикордонники. 

В управлінні також повідомили, що протокол про адміністративне правопорушення та повістка чекали й на 26-річного уродженця Донеччини, котрий днем раніше спробував у такий самий спосіб незаконно дістатися Польщі.

Читайте також: Конгрес США відхилив пропозицію про відставку спікера Джонсона

“Рішення по обох справах прийматиме суд. Наразі тривають заходи з встановлення осіб, причетних до незаконного переправлення громадян через українсько-польський кордон”, — йдеться у повідомленні. 

Польські прикордонники повернули до України ухилянта, який переплив Західний Буг / facebook.com/zahidnuy.kordon

Польські прикордонники повернули до України ухилянта, який переплив Західний Буг / facebook.com/zahidnuy.kordon

Нагадаємо, «фешн-лук» не врятував: чоловіка, переодягненого у жінку, затримали на кордоні з Румунією. 44-річний житель Золотоноші намагався перетнути кордон з Румунією, переодягнений у жінку та використовуючи паспорт сестри.