За березень РФ випустила по Україні 400 ракет, 600 “Шахедів” та 3 тисячі авіабомб, — Зеленський

Президент України закликав надати країні системи ППО для захисту інфраструктури та людей.

Впродовж березня 2024 року армія Росії застосували проти України понад 400 ракет різних типів, понад 600 “Шахедів” та понад 3 тисячі керованих авіабомб. Для захисту українських міст потрібні системи ППО, які врятують життя людей. Про це заявив президент України Володимир Зеленський. 

“Різні міста і села України потерпають від цього терору, і особливо жорстоко Росія бʼє по прифронтових територіях та прикордонних громадах”, — заявив глава держави. 

Зеленський заявив, що Харків зазнає ударів ракет і дронів з першого дня війни. До того ж російські терористи почали застосовувати й авіабомби проти Харкова. 

Він зазначив, що усього цього не буде, коли Україна отримає надійні системи ППО, які можуть врятувати життя наших людей та повернути безпеку нашим містам.

Читайте також: У Генштабі оприлюднили втрати армії РФ у техніці та особовому складі за добу

 

“Петріоти” в руках українців довели, що всі форми російського терору можуть програти. І це потрібно – потрібно для нашого Харкова та всіх інших міст і громад, чиє життя зараз під російськими ударами”, — додав президент. 

Нагадаємо, у Гаазі 44 країн підтримали створення трибуналу для Росії за скоєні злочини проти України. За результатами конференції «Відновлення правосуддя для України» представники 44 країн підтримали ідею створення спеціального трибуналу для Росії за злочини, скоєні проти України.