Встановлено особу військового РФ, який розстріляв авто на Харківщині

Інцидент стався у червні минулого року в Ізюмському районі. Машину, в якій була подружня пара, прицільно розстріляли з кулемета.

Правоохоронці Харківської області ідентифікували російського командира, який відкрив прицільний вогонь автомобілем з цивільними поблизу села Велика Камишеваха Ізюмського району влітку минулого року. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Читайте також: На розслідування військових злочинів РФ виділять $5 млн

Згідно з інформацією наслідки, 23 червня 2022 року подружжя з Донецької області поїхало на власному автомобілі до міста Бахмут, щоб евакуювати хворих батьків. Поблизу села Велика Камишеваха на Харківщині їхній автомобіль розстріляли російські військові.

«Жінка намагалася врятувати чоловіка, проте окупанти продовжили обстріли. У цей час українські військові проводили аеророзвідку та зафіксували розстріл автомобіля. Розуміючи, що потрібно врятувати сім’ю, військові відправили дрон із запискою «Йди за мною». Побачивши коптер, жінка не розуміла, що їй робити, але пішла за ним, бо тільки так могло врятувати своє життя та життя чоловіка. Дрон привів його до місця дислокації українських військових», — уточнили у прокуратурі.

Після цього російські окупанти підійшли до розстріляного автомобіля та подумали, що чоловік помер. Вони скинули його тіло до траншеї на узбіччі дороги. Поранений понад 30 годин пролежав непритомний, а потім самостійно дійшов до бази ЗСУ.

Раніше Зеленський оцінив рішення ЄС щодо боєприпасів для ЗСУ. Глава держави подякував усім партнерам України в Європі, а також США за анонсовану військову допомогу.