У ЗСУ пояснили, чому Росія обстрілює Україну саме на світанку

Армія Росії завдає масованих обстрілів на світанку для того, щоб виснажити українську ППО.

Проведення Росією масованих обстрілів на світанку — це один із способів виснаження українського ППО. Про це повідомила начальник об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Читайте також: Затримка допомоги Україні може призвести до втрати контролю лінії фронту, — естонський полковник

“До системи виснаження належить час проведення атак. Пам’ятаємо все, що перед світанком, коли найважче зосередитися. Системи протиповітряної оборони працюють не самостійно – ними керують люди. І протягом нічного бойового чергування людський організм виснажується”, – повідомила вона.

Водночас речниця додала, що росіяни іноді переносять ракетні удари на досвітні години, які є важкими для організму. На її думку, вся тактика ворога спрямована на виснаження системи протиповітряної оборони і населення в цілому, а також потенціалу країни як держави, здатної задовольнити свої фронтові потреби. Це включає ураження енергосистеми та промислових об’єктів.

Читайте також: У російському Єкатеринбурзі сталася пожежа на «Уралмашзаводі»

Нагадаємо, Росія вчергове атакувала Харків керованими авіабомбами: пошкоджено будинки та авто. Армія Росії ввечері 31 березня вчергове атакувала Харків керованими авіабомбами.