На Одещині затримано групу ухилянтів у гідрокостюмах: «переправа» коштувала $5 300

На Одещині прикордонники затримали групу осіб у гідрокостюмах, які хотіли незаконно перетнути кордон.

На Одещині прикордонники затримали групу осіб неподалік села Градениці Біляївського району. Чоловіки були одягнені у захисні костюми та намагалися незаконно перетнути кордон. Про це повідомляють у ДПСУ.

Читайте також: Росія продовжує створювати коаліцію на противагу Заходу, — ISW

Повідомляється, що двоє організаторів підшукували потенційних “клієнтів”, які мали намір незаконно перетнути кордон. Організатори підвозили чоловіків до одного з сіл прикордоння та давали вказівки щодо їх подальших дій.

“За свої послуги ділки просили по 5 300 доларів США з кожного. Однак частину суми – 1000 доларів США, “клієнти” мали перераховувати на криптогаманець. Володіючи даними місцезнаходження організаторів та потенційних порушників, оперативники провели заходи щодо їх затримання”, — йдеться у повідомленні. 

Оскільки маршрут мав пролягати через Кучурганський лиман, ділки заздалегідь подбали про своїх «клієнтів». Для цього вони екіпірували їх гідрокостюмами.

Так, двом організаторам повідомлено про підозру за ч.3 ст.332 КК України “Незаконне переправлення осіб через державний кордон України” та обрано запобіжний захід.

Читайте також: Авіабазу в Енгельсі атакував дрон ГУР “Лютий”, — ЗМІ

Щодо вісьмох мандрівників складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч.2 ст.204-1 КУпАП “Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України”, справи скеровано до суду.

Нагадаємо, СБУ викрила ворожого агента, який коригував удари РФ по Харкову. Правоохоронці затримали затримала агента воєнної розвідки Росії, який розвідував місця базування та переміщення українських військ у Харкові.