В Бєлгороді заявили про обстріл: працює ППО є загиблий

У Бєлгороді заявляють про збиття повітряних цілей та обстріл. Також відомо про загиблого військового.

Над Бєлгородом і Бєлгородським районом російська ППО нібито збила 8 повітряних цілей на підльоті до міста. Внаслідок прильоту в легковий автомобіль загинув водій. Про це повідомив губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков.

Читайте також: РФ вночі атакувала Україну 36 “Шахедами”: скільки знищила ППО

“Також на лінію швидкої допомоги надійшло звернення про 2 постраждалих жінок та одного чоловіка. Бригади швидкої допомоги виїхали на місце”, — повідомив він.

Гладков додав, що Бєлгороді є пошкодження у двох приватних домоволодіннях та на території одного із закладів охорони здоров’я — пробито покрівлю та пошкоджено 5 та 6 поверх будівлі. Також пошкоджено один легковий автомобіль.⠀

У “Російському добровольчому корпусі” зранку звернулися до жителів Курської та Бєлгородської області та попередили, що оскільки з боку Росії тривають обстріли мирних міст України, вони змушені відкрити вогонь у відповідь по військових об’єктах у прикордонних регіонах. 

Згодом “РДК” підтвердили, що в обстріляній машині в Бєлгороді загинув військовий — Голишкін Дмитро Олексійович, 06.12.1997 р. 

Після цього добровольці знову закликали місцевих жителів евакуюватися. 

Читайте також: Дефіцит боєприпасів у ЗСУ може призвести до прориву росіян на фронті, — ISW

“Усім жителям Курської, Бєлгородської та Брянської областей, які не встигають або не мають змоги евакуюватися, негайно пройти в укриття!”, — йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, російські добровольці анонсують удари по військових позиціях у Бєлгороді та Курську. У спільній заяві російських добровольців йшлося про те, що у відповідь на постійні атаки України вони будуть атакувати військові позиції Бєлгорода та Курська.