Світові лідери розкритикували заклик Папи Римського до України «підняти білий прапор»

Єнс Столтенберг, Анналена Бербок та Йосімаса Хаяші розкритикували заяву Папи Римського про те, що Україна має мати “мужність” аби підняти «білий прапор».

Світові лідери розкритикували заяву Папи Римського Франциска про те, що Україна має мати “мужність” аби підняти «білий прапор» й домовитися про припинення війни з Росією. 

Читайте також: Українські хакери перехопили переписку голови Держдуми РФ та Путіна

Так, генсек НАТО Єнс Столтенберг відреагував на висловлювання Папи Римського, заявивши “капітуляція — це не мир”.

«Президент Путін розпочав цю війну, і він може закінчити її сьогодні. Україна, з іншого боку, не має такої можливості». 

Він закликав усіх союзників продовжувати підтримувати Київ у військовому плані.

На висловлення Папи відреагувала й міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок. Вона заявила, що не розуміє його висловнення “в такі часи”.

«Я вважаю, що деякі речі можна зрозуміти лише тоді, коли побачиш їх на власні очі», — продовжила політик «зелених».

Читайте також: Росія виробляє втричі більше артилерійських боєприпасів, ніж США і Європа, — CNN

Головний секретар Кабінету міністрів Японії Йосімаса Хаяші висловив переконання, що слід поважати волю України у зв’язку із закликом Папи Франциска до України «підняти білий прапор» і розпочати переговори з російськими окупаційними військами.

«Те, як ми підходимо до переговорів, які визначатимуть майбутнє України, включаючи те, як слід домовлятися про припинення вогню, повинно відповідати волі українського народу», — заявив Хаяші.

Нагадаємо, у Ватикані пояснили скандальну заяву понтифіка про Україну. Говорячи про білий прапор, Папа не має на увазі капітуляцію, а повернення до переговорів, заявили у пресслужбі Святого Престолу.