У Пентагоні назвали “стратегічним” вихід ЗСУ з Авдіївки

У Пентагоні прокоментували відведення ЗСУ з Авдіївки, що на Донеччині та назвали цей відхід “стратегічним”.

У Пентагоні прокоментували відведення українських військ з Авдіївки і назвали «стратегічним» збереження власної артилерії та снарядів. Про це повідомила під час брифінгу речниця Пентагону Сабріна Сінгх, повідомляє Суспільне.

Вона зазначила, що у разі, якщо Пентагон не отримає фінансування від Палати представників Конгресу, він не зможе передати Україні критичні вантажі. Військові тоді будуть змушені обирати і вирішувати, які міста можна утримувати за допомогою зброї від партнерів.

«Я не можу прогнозувати, це будуть рішення українців, про які вони можуть говорити. Зараз йде критична боротьба за їхні життя та країну, тому ми потребуємо фінансування негайно. Це сигнал тривоги ще з жовтня», — сказала Сінгх.

Вона припустила, що наразі немає жодних побоювань, хоча є міста, які перебувають під обстрілами та загрозою.

Читайте також: Інформаційний ефект перед виборами: Шойгу збрехав Путіну про захоплення Кринок, — ISW

«Я перенаправлю це питання українцям, але я невпевнена, що вони розкажуть вам свої військові плани. Але вони щодня ведуть боротьбу, щоб втримати кожен дюйм території. Я не можу говорити про конкретне місто», — додала Сінгх.

Нагадаємо, у британській розвідці спрогнозували подальші дії РФ після захоплення Авдіївки. Ймовірно, армія РФ не має бойової ефективності, щоб скористатися захопленням Авдіївки, тому їм знадобиться кілька тижнів для розширення територіального контролю.