Японія планує для підтримки України залучити приватний сектор

Представники урядів обох країн обговорять плани двостороннього співробітництва в семи сферах.

Влада Японії планує залучити підтримку приватного сектору для продовження довгострокової допомоги Україні. Про це заявила міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава в її інтерв’ю NHK.

За її словами, залучення приватного сектору має «важливе значення для відновлення та реконструкції України».

Камікава зазначила, що напередодні японсько-української конференції зі сприяння економічному зростанню та реконструкції, яка відбудеться в Токіо 18 лютого, досягнення цих цілей буде довгостроковим зусиллям, спрямованим на відбудову країни, а також засобів до існування її народу.

Глава МЗС Японії пообіцяла, що Токіо докладатиме постійних зусиль, охоплюючи різні сектори.

Камікава також висловилася про включення концепції «Жінки, мир та безпека» (WPS) у плани реконструкції. Цей проект підкреслює активну участь жінок у запобіганні конфліктам і зусиллях з розбудови миру.

У публікації також зазначається, що на конференції в Токіо прем’єр-міністри України та Японії Денис Шмигаль та Кісіда Фуміо приєднаються до представників близько 130 компаній з обох країн. Вони обговорять плани двостороннього співробітництва в семи сферах, включаючи сільське господарство та інфраструктуру.

Раніше повідомлялося, що Японія надала Україні грант на 50 млн доларів для подолання наслідків, спричинених збройною агресією Росії, та на відбудову житлової інфраструктури.

Японія готує $106 млн на відбудову України — ЗМІ

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp