Росіяни підтвердили знищення корабля “Цезар Куніков”: перехоплення ГУР

Російський пілот підтвердив, що від корабля “Цезар Куніков” залишилися лише уламки та масляниста пляма.

Російські військові підтвердили знищення десантного корабля “Цезар Куніков”, якого знищили українські військові в ніч на 14 лютого. Росіяни підтверджують затоплення корабля у радіоперехопленні. Про це повідомляють у ГУР.

Читайте також: У ГУР показали відео знищення російського корабля “Цезар Куніков”

Розвідка перехопила радіопереговори росіян з місця знищення великого десантного корабля. Окупант повідомляє, що на місці корабля залишилось лише  “маслянистое пятно”.
 
Повідомляється, що візуальний огляд місця затоплення корабля здійснюють гелікоптери Ка-52 та Мі-8 держави-агресора. Ретранслятором інформації виступає військово-транспортний літак Ан-26 ВКС РФ.

“Наблюдаю обломки и маслянистое пятно”, — повідомляє російський пілот по рації.
 
У ГУР повідомили, що великий десантний корабель  “Цезар Куніков” упродовж десяти днів перебував на стоянці біля спеціалізованої причальної стінки, (так званого “сліпа”), з якої окупанти здійснюють завантаження кораблів військовим озброєнням та технікою.

Читайте також: У горах на кордоні з Румунією прикордонники знайшли тіло ухилянта

Також, за попередньою візуальною оцінкою осадки корабля — під час затоплення він був завантажений.

Нагадаємо, у Генштабі підтвердили знищення російського корабля «Цезар Куніков». Генштаб підтвердив інформацію щодо знищення великого десантного корабля ЧФ РФ «Цезар Куніков» у Чорному морі вранці 14 лютого.