Бої за Авдіївку: ЗСУ готують запасні логістичні шляхи

Станом на зараз ситуація на лінії бойового зіткнення динамічна і може змінюватися буквально щогодини, зазначив Дмитро Лиховій.

Російські агресори можуть перерізати основну логістичну артерію ЗСУ у місті Авдіївка Донецької області. Тому вже зараз передбачено запасні логістичні шляхи. Про це повідомив представник оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія Дмитро Ліховій в ефірі телемарафону.

Читайте також: Нардеп розповів, коли вступить у дію новий законопроєкт про мобілізацію

«Станом на даний момент ситуація на лінії бойового зіткнення динамічна і може змінюватися буквально щогодини… На той випадок, якщо основну логістичну артерію переріже супротивник, наше командування передбачило запасні шляхи постачання», — сказав він.

Він повідомив, що в Авдіївці вже кілька днів тривають вуличні бої, і ситуація диктує зміну тактики бойових дій, при цьому ситуація «напружена, але контрольована».

«Загалом на Авдіївському напрямку ворог зосередив близько 50 тисяч осіб особового складу», — розповів Ліховій.

За його словами, за «купи каміння, купи обгорілого заліза» ніхто не тримається, і для командування головне — зберегти життя бійців і у разі ускладнення ситуації відвести їх на інший рубіж: «діяти гнучко, діяти маневрено для того, щоб цих бійців зберегти наступних бойових дій для звільнення втраченої території.

У свою чергу представник ОСУВ Таврія зазначив, що останніми днями окупанти обстрілюють з артилерії та ракет населені пункти Покровського району Донецької області на захід від Авдіївки.

«Це показує, на що може перетворитися кожен із цих населених пунктів після того, як лінія фронту зрушить трохи на захід. Саме тому важливо тримати Авдіївку, саме тому важливо тримати кожне українське місто», — резюмував Ліховій.

Раніше в Україні відкрили перший центр рекрутингу до ЗСУ. Центр не має відношення до територіальних центрів комплектування і повісток там не вручатимуть, стверджують у Міноборони.