Пєсков пригрозив «потрясінням» світової економіки

Ухвалення рішень про експропріацію «чужої власності» так чи інакше позначиться на світовій економіці, вважає Дмитро Пєсков.

Світова економіка матиме серйозні наслідки, якщо західні країни конфіскують заморожені активи РФ. Про це повідомляє представник Кремля Дмитро Пєсков.

Читайте також: Нардеп розповів, коли вступить у дію новий законопроєкт про мобілізацію

«Ми неодноразово говорили, що ухвалення рішень про експропріацію чужої власності так чи інакше серйозно позначиться на світовій економіці, на праві, на перспективах розвитку економіки, на інвестиційному кліматі», — заявив він.

Пєсков вважає, що експропріація активів «може бути серйозним потрясінням для всіх засад світової економіки».

Також він вкотре запевнив, що РФ буде захищати свою власність і юридично переслідуватиме всіх, хто спробує на неї посягнути.

«Намагаються ставити питання про експропріацію наших активів, нашої власності. Це зазіхання на приватну власність, це незаконна дія. Ми переслідуватимемо в юридичному полі всіх, хто має відношення до таких рішень, до прийняття рішень та їх імплементації. Росія захищатиме свої інтереси» , – запевнив Пєсков.

Раніше в Україні відкрили перший центр рекрутингу до ЗСУ. Центр не має відношення до територіальних центрів комплектування і повісток там не вручатимуть, стверджують у Міноборони.