ГУР нейтралізує загрозу Starlink у окупантів

Росія отримає термінали Starlink завдяки так званому паралельному імпорту через треті країни, заначив Андрій Юсов.

Українські військові вже працюють над нейтралізацією загрози терміналами супутникового зв’язку Starlink, які стали використовувати росіяни на фронті. Про це повідомив представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

Читайте також: У Сирії готують операторів дронів для війни проти України, — ГУР

«Справді, Росія продовжує працювати через так званий паралельний імпорт, а по суті, контрабанду. І так, через треті країни. Ми не називатимемо конкретні країни, і інформація ця потребує уточнення, але Starlink у вільному продажу на території РФ на відкритих онлайн -майданчиках», — заявив він.

Він заявив, що за рік використання у російській армії терміналів Starlink на лінії фронту стало більш системним та налагодженим.

«Тобто на дані пристрої, девайси, окупанти роблять ставку. Тому так, звичайно, ведеться робота з нейтралізацією цієї загрози. Ми зараз ці деталі не розкриватимемо», — підкреслив представник ГУР.

За його словами, ніхто не стверджує, що офіційно йде продаж Starlink росіянам.

«Але сьогодні РФ не лише держава терорист №1, а й держава контрабандист №1. Тому так, це проблема, над якою сьогодні працюють», — резюмував Юсов.

Раніше Байден різко розкритикував блокування в Сенаті законопроєкт щодо допомоги Україні. Президент США розкритикував республіканців у Конгресі після того, як вони в Сенаті заблокували допомогу щодо зовнішньої допомоги Україні.