Звільнення Зміїного: аналітик опублікував унікальне відео бойової роботи ЗСУ

Військовий аналітик опублікував унікальні кадри бойової роботи ЗСУ по позиціях армії РФ, які перебували на острові Зміїному у 2022 році.

Під час боїв за звільнення острова Зміїний у 2022 році українські військові поставили РСЗО “Ураган” на баржу, завдаючи противнику ударів по їхнім позиціям. Унікальне відео оприлюднив військовий аналітик, старший лейтенант сухопутних військ армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін у Telegram.

Читайте також: Ігнат розповів, чи завжди вмикають повітряну тривогу при зльоті Міг-31К

“Вкрай здивувався тоді і захопився українською кмітливістю і винахідливістю. Але оскільки ця інформація була закритою, то не міг це наводити як приклад, хоча часом це могло бути доречним як зразок нестандартного, асиметричного і нелінійного підходу до ведення бойових дій”, — написав аналітик. 

Він додав, щоб перемогти Росію, проти якої немає шансів у симетричному протистоянні, військові підходи України мають бути постійно в такому дусі — “нескінченний пошук нестандартних рішень, яких немає в книжках з військового ремесла”. 

“І так, ідея з баржами була низовою ініціативою, це до того, що потрібно прислухатися до молодих і пасіонарних. Ну і найголовніше, важливість цієї ініціативи з баржами не в тому, було це ефективно чи ні, а в тому, що це дало поштовх до подальшого постійного оброблення окупантів на Зміїному за допомогою української артилерії, за допомогою авіації тощо”, — додав Левін.

Читайте також: Байден непублічно назвав Трампа “хворим виродком”, — Politico

Нагадаємо, 30 червня 2022 року росіяни залишили острів Зміїний. 

Згодом, 4 липня ЗСУ встановили прапор України на острові Зміїний. Про це повідомила керівник прес-центру Сил охорони та оборони оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.