Ситуація на фронті серйозніша, ніж два роки тому, — Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що ситуація на фронті в Україні залишається серйозною, адже військовим не вистачає боєприпасів.

Ситуація на фронті в Україні залишається серйозною, адже військовим не вистачає боєприпасів. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю для Bild.

Читайте також: Хакерська атака на РФ: У ГУР підтвердили кібератаку на центр космічної гідрометеорології

“Ситуація дуже серйозна, можливо, навіть більш серйозна, ніж вона була з початку російського вторгнення майже два роки тому. Тому що Україні багато чого не вистачає!”, — повідомив Кулеба. 

За словами Кулеби, атаки РФ по Україні 23 січня є чітким доказом того, що країна потребує більше систем протиповітряної оборони і більше ракет.

“Хоча Україна значно збільшила своє виробництво і буде продовжувати це робити, ми все ще бачимо, що західна оборонна промисловість — тобто оборонна промисловість держав, які нам допомагають — не в змозі виробляти достатню кількість для виробництва артилерійських боєприпасів”, — додав Кулеба.

Читайте також: Армія РФ намагається вийти з позиційної війни, — ISW

Нагадаємо, відсутність коштів для України заважає відновлювати надане раніше озброєння. У Пентагоні заявили, що відсутність фінансування позначається не лише на здатності США надавати Україні нову зброю, а й на допомозі з відновленням вже наданої зброї.