Спецпредставниця США заявила, що РФ загрожує США і ЄС

Українські військові за допомогою США та понад 50 союзників та партнерів з усього світу витримали натиск Росії та повернули собі більшу половину територій, захоплених РФ.

Спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер вважає, що агресивна війна Росії становить загрозу не лише для України, але й для «Сполучених Штатів та Європи, а також економічної безпеки, ідей свободи й демократії, які тримають світ разом». Про це посадовиця у неділю, 21 січня, написала у статті для The Hill.

«За допомогою Америки, разом із понад 50 союзниками і партнерами по всьому світу, відважні воїни України витримали натиск РФ, повернули собі понад 50 відсотків території та значно погіршили військовий потенціал Москви», — вказала Пріцкер.

Спецпредставниця підкреслила, що завдяки підтримці США «українці озброїлися для захисту своєї землі та Європи, водночас США модернізували власну оборонно-промислову базу, роблячи їх більш підготовленими до будь-яких подій».

Посадовиця також вказала на важливість економічної підтримки Києва. Вона пояснила, що «економічна стійкість є основним принципом військових зусиль України, а безпека та економіка утворюють подвійну спіраль, переплетену в зусиллях перемогти Росію на полі бою».

При цьому спецпредставниця вказала, що безпековий та економічний пакет США складають «ядро підтримки України».

«Якщо ми діятимемо зараз, цей пакет дасть сигнал друзям і ворогам про американське лідерство, силу та рішучість, коли справа стосується перемоги України та її майбутнього як вільної, незалежної, демократичної, економічно процвітаючої держави, інтегрованої у ЄС та НАТО», — додала вона.

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp