Половина Кинджалів не досягла цілі — Ігнат

Російські ракети стають менш якісними і не долітають до своїх цілей, пояснив речник Повітряних сил.

Російські агресори вранці у суботу запустили по Україні шість аеробалістичних ракет Кинджал. Половина з них не досягла своїх цілей, повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону 13 січня.

«Сьогодні ми бачили шість Кинджалів, ми про них повідомляли… Половина точно не досягла цілей – це 100%», – сказав Ігнат і не виключив, що під час сьогоднішньої атаки могло бути кілька фальш-цілей.

Він додав, що понад 20 повітряних засобів росіян не досягли мети. Речник пояснив, що вони могли впасти на відкритій місцевості або був підрив у повітрі, або на них вплинула дія засобів радіоелектронної боротьби ЗСУ.

«Добре, що російські ракети не лише протидію отримують Сил оборони, а й дедалі гірше летять «точно в цель», як вони пишуть. Ракети стають менш якісними і не долітають до своїх цілей», – зазначив Ігнат.

Нагадаємо, у ніч на 13 січня росіяни здійснили чергову масовану ракетну атаку по Україні. Спочатку було здійснено пуски ракет типу Х-101/555/55 з бортів Ту-95МС. Пізніше стало відомо, що у повітрі з’явилися ракети Кинджал, які випустили літаки МіГ-31.

Вибухи пролунали у Дніпрі, Чернігівській, Полтавській та Сумській областях.

Пізніше у Повітряних силах заявили, що було збито вісім російських ракет, а більше 20 не досягли своїх цілей. Загалом росіяни випустили 40 ракет і дронів.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp