Не змогли спуститися з Говерли через туман: у Карпатах врятували 4 польських туристів

Рятувальники відшукали та врятували заблукалих в горах туристів з Польщі, які не змогли спуститися з Говерли.

Ввечері 4 січня гірські рятувальники відшукали та врятували заблукалих в горах туристів з Польщі, які не змогли спуститися з Говерли. Серед врятованих було 3 чоловіків та одна жінка. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Закарпатській області. 

Читайте також: На Закарпатті туристи влаштували “голу вечірку”: у поліції прокоментували подію

“Вчора о 23:05 до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що під час проходження туристичного маршруту втратили орієнтир та заблукали четверо громадян Республіки Польща. Згодом з’ясувалось, що троє хлопців та одна дівчина підкорили Говерлу та вирушили на спуск, однак на шляху їх застав щільний туман, сніг та сутінки. Через це польські мандрівники змушені були зупинитись та попросити про допомогу гірських рятувальників, надавши координати їхнього місцезнаходження”, — йдеться у повідомленні. 

У ДСНС повідомили, що фахівці гірського пошуково-рятувального відділення с. Лазещина невдовзі вирушили до вказаного місця. 

Рятувальники знайшли заблукалих в районі полонини Гропа 5 січня о 03:20, зігріли виснажених іноземців чаєм та “Богуном” доправили їх до місця тимчасового проживання в село Лазещина. 

Читайте також: Постачав продукти окупантам на Херсонщину: СБУ у Києві затримала власника агрохолдингу

Зазначається, що від медичної допомоги група відмовилася.

Нагадаємо, у КМДА закликають не купатися у водоймах на Водохреще 6 січня. Напередодні Водохреща у КМДА закликали утриматися від проведення масових зібрань і заході.