Шмигаль попросив донорів України про екстрену зустріч — ЗМІ

Темою переговорів має стати «надзвичайно висока невизначеність» щодо бюджету країни у 2024 році.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль попросив міжнародних донорів про екстрену зустріч через можливу затримку фінансової допомоги Україні. Про це у четвер, 28 грудня повідомляє Bloomberg з посиланням на лист Шмигаля до Міжвідомчої координаційної платформи донорів.

Зазначається, що у листі Шмигаль заявив, що Україні фінансування потрібне вже наступного місяця. Воно має бути спрямоване на потреби основного бюджету України.

«Для підтримки макроекономічної стабільності вкрай важливо, щоб ми отримували достатнє, оперативне та передбачуване зовнішнє фінансування, починаючи з січня 2024 року», — сказано у листі.

Шмигаль вважає, що наразі не доцільно вести дискусію щодо проектів відновлення та реконструкції в країні, адже Україна бореться за виживання.

«Ми не можемо чекати до березня, щоб фінансувати наші соціальні потреби», – заявив Шмигаль.

Він закликав донорів розпочати координацію, щоб спрямувати заморожені російські активи на відновлення України.

Зауважимо, що днями Міністерство фінансів України заявило, що потребу України в міжнародній допомозі на 2024 рік зменшили майже на 4 млрд доларів – до 37,3 млрд доларів.

Затримка пенсій і зарплат. Дефіцит держбюджету

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp