Унаслідок ДТП на блокпостах загинули 11 військовослужбовців

Ще 37 службовців зазнали поранень унаслідок дорожньо-транспортних пригод на блокпостах.

11 службовців, серед яких і військові, і поліцейські, загинули внаслідок ДТП на блокпостах з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Про це повідомляє заступник директора Департаменту комунікації МВС Антон Страшко.

Читайте також: Нідерланди відправили до Румунії перші F-16 для навчання українських пілотів

«Загалом на сьогоднішній день внаслідок ДТП, на жаль, 11 службовців – це і поліцейські, і військовослужбовці, загинули. І 37 – отримали поранення. Такі дані маємо зараз з початку повномасштабної війни», – розповів він.

За його словами, серед випадків ДТП на блокпостах найчастіше бувають порушення правил дорожнього руху з боку водіїв. Йдеться про недотримання швидкісних обмежень, неврахування дорожньої ситуації, зокрема погодних умов.

У МВС наголосили, що кількість блокпостів від лютого 2022 року зменшили, проте вони залишаються потрібними. Основне завдання блокпостів – виявити потенційних злочинців, небезпечних осіб, диверсійно-розвідувальні групи.

Раніше Зеленський увів до складу Ставки нового командувача ССО. До персонального складу Ставки введено командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ Сергія Лупанчука.