Нацгвардійці взяли у полон окупанта, якому обіцяли “дві доби на передовій”

Бійці “Спартан” взяли в полон російського військового з обмороженнями. Він розповів, що йому обіцяли “дві доби на передовій”.

Бійці 3 бригади оперативного призначення “Спартан” взяли в полон військовослужбовця 70-го мотострілецького полку ЗС РФ (ППД- Чеченська республіка, РФ) на Запорізькому напрямку. Окупант підписав контракт з армією РФ у листопаді цього року і через 20 днів опинився у полоні. Про це повідомляють у Національній гвардії України.

Читайте також: У Міноборони пояснили різницю між мобілізацією та рекрутингом

“Ситуацію у своєму підрозділі описав як критичну, і саме цим пояснив причину здачі в полон. За його словами російське командування обіцяло, що вони будуть на передовій лише дві доби та тільки в обороні. Втім на позиціях він вже двадцять днів, каже, що їх постійно женуть на штурми без підтримки кулеметів і видають лише по два магазини патронів та малу кількість гранат”, — йдеться у повідомленні. 

У Нацгвардії додають, що у результаті військовий РФ отримав обмороження ніг та під час спроби штурму позицій українських захисників здався у полон бійцям бригади “Спартан”.

Читайте також: Українці найбільше довіряють Зеленському, Притула та Кличку, — опитування

Нагадаємо, прикордонники показали, як знищують ворожу техніку на Херсонщині. Українські прикордонники показали успішну бойову роботу зі знищення російської техніки за допомогою ударних БПЛА “NOY”.