Жителі заходу України хочуть повернутися до складу Польщі, Румунії та Угорщини, — Путін

Президент Росії заявив, що жителі заходу України нібито “хочуть, щоб їхні території повернулися до складу Польщі, Румунії та Угорщини”.

Багато жителів заходу України «хочуть, щоб їхні території повернулися до складу Польщі, Румунії чи Угорщини». Про це заявив президент Росії Володимир Путін на розширеному засіданні колегії Міноборони, повідомляє російський Интерфакс.

Читайте також: Прикордонники показали, як знищують ворожу техніку на Херсонщині

Він додав, що «єдиним гарантом територіальної цілісності України була Росія».

Наразі ж, за його словами, в Україні нібито є загроза розпаду країни, зокрема й через “прагнення жителів західних регіонів, які перейшли до України після другої світової війни”.

«І люди, які там живуть (на заході України, — ред.), багато хто, у всякому разі, я знаю це напевно, 100%, вони хочуть повернутися на свою історичну батьківщину, а ті країни, які втратили ці території, насамперед Польща, сплять і бачать — повернути. У цьому сенсі тільки Росія могла бути гарантом територіальної цілісності України», — заявив Путін.

Читайте також: Україна змогла протистояти “непереможній” зброї Путіна, — британська розвідка

Він також заявив, що Росія “не заважатиме”, проте й “свого не віддасть”.

«Не треба, історія все розставить на свої місця. Ми заважати не будемо, але свого не віддамо. Ось що всі мають зрозуміти», — підкреслив президент.

Нагадаємо, Володимир Путін заявив, що Росія не збирається відмовлятися від цілей війни в Україні. Володимир Путін заявив, що Росія не відмовиться від цілей війни в Україні.