Тему конфлікту між Залужним та Зеленським може підігрівати Порошенко – блогер

Як підтвердження ймовірного початку виборчої кампанії, сьогодні на Майдані Незалежності відбувся мітинг на підтримку Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. На це звернув увагу блогер Назар Приходько, передають Українські Новини.

 

На думку блогера, сам факт проведення такого заходу справляє враження, що тему конфлікту між Залужним та Верховним головнокомандувачем Володимиром Зеленським хтось активно штучно підігріває. На доказ цього Приходько наводить появу великої кількості «інсайдів» та чуток довкола політичного майбутнього Залужного, хоча той навіть не натякав на свої політичні плани.

Так, блогер згадує нещодавній «вкид» нардепа Володимира Ар‘єва про те, що Головнокомандувача вже відправили у відставку під час одного із засідань Ставки, та статтю Залужного для The Economist, яку для Головкома нібито писав Михайло Забродський. Останнього, за чутками, розглядають наступником Залужного.

Водночас блогер звертає увагу, що Ар‘єв є діючим народним депутатом від «Європейської солідарності», а Забродський – колишнім нардепом від цієї ж партії.

«Дивні співпадіння, на мій погляд, до того ж, варто зазначити, що прихильники цієї партії і запустили свого часу хештеґ «Руки геть від Залужного», – зауважує Приходько. – Зводячи до купи вищенаведені факти, можна припустити, що партія попереднього Президента хоче взяти Залужного в список, враховуючи те, що вибори (не дивлячись на усілякі міжпартійні меморандуми та заяви) можливі, бо на цьому наполягає частина американського політичного істеблішменту. А Залужний у списку – 100% гарантія проходу такої партії у Верховну Раду».

Якщо Порошенко дійсно стоїть за кампанією «Розкол між Зеленським і Залужним» в очікуванні майбутніх виборів, блогер радить йому одуматись і припинити організовувати Залужному кампанію через Забродського, бо «подібні «ігри престолів» можуть дуже дорого коштувати нашій Державі».

А найкращим виходом для припинення спекуляцій та політичних інтриг навколо імені Залужного Приходько бачить вихід Головнокомандувача, який поки перебуває в тіні, в публічну площину і розставлення всіх крапок над «Ї».