Мін’юст просить ВАКС конфіскувати активи Богуслаєва та колишнього топменеджера “Мотор Січі”

Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позовну заяву про застосування санкції до Богуслаєва Вячеслава та Кононенка Петра.

У понеділок, 22 січня Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позовну заяву про застосування санкції, передбаченої пунктом 11 частини 1 статті 4 Закону України “Про санкції”, до Богуслаєва Вячеслава Олександровича та Кононенка Петра Івановича. Про це повідомляє пресслужба міністерства. 

Читайте також: Новий оборонний пакет від Польщі: Туск зустрівся із Зеленським у Києві

Мін’юст просить стягнути у вищевказаних осіб, пов’язаних сталими бізнес-зв’язками: 

  • понад 30 одиниць нерухомого майна (житлових/нежитлових приміщень, земельних ділянок);
  • корпоративні права більш аніж 10 юридичних осіб, серед яких 100% частки у статутних капіталах ТДВ СК “МОТОР-ГАРАНТ”, ТОВ “Вінницький авіаційний завод”, ТОВ “Вертольоти МСБ”;
  • їх частки в статутному капіталі ТОВ ФІРМА “ЖЕКОН”;
  • майнові права, зокрема на торгівельні марки та патенти на промислові зразки;
  • чималу кількість вогнепальної зброї.

Читайте також: Окупанти обстріляли Бериславський район, є руйнування

Нагадаємо, експрезидента “Мотор Січ” підозрюють у фінансуванні “ДНР”. Колишній президент “Мотор Січ” співпрацював з терористами “ДНР” та сплачував на їх користь так звані “податки” та “митні платежі”.

Раніше СБУ повідомляла, що експрезидент “Мотор Січ” блокував постачання гелікоптерів для ГУР. У перші місяці війни президент “Мотор Січ” блокував поставку гелікоптерів для військової розвідки.