Надії на контрнаступ ЗСУ не виправдалися: Данілов назвав причини

Секретар РНБО зазначив, що хоч надії на український контрнаступ не виправдалися, проте це не означає, що перемога не на боці країни.

Українські війська сподівалися відвоювати території, захоплені Росією під час вторгнення в лютому 2022 року, а також відрізати російські шляхи постачання до Криму. Але не маючи переваги в повітрі і зіткнувшись з потужною російською обороною, їхні зусилля, схоже, зайшли в глухий кут з настанням зими. Водночас це не означає, що перемога не на боці України. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в інтерв’ю для BBC.

Читайте також: США непохитні у своїй підтримці України — Остін

“У травні кожен громадянин нашої країни хотів, щоб війна закінчилася якнайшвидше. Були надії, але вони не справдилися. Те, що ми вже два роки захищаємо нашу країну — це вже велика перемога”, — відповів Данілов.

Він додав, що українці були надто оптимістичними.

«Люди іноді роблять помилки. Ви не можете бути відмінником все життя», — сказав він.

Він охарактеризував поточну ситуацію на фронті як «дуже складну» і сказав, що старі «підручники» війни, у тому числі натовські, «повинні бути відправлені назад в архів».

«Такої війни, як у нашій країні, ще не було — ні в 20-му, ні в 21-му столітті», — заявив він.

Читайте також: Зеленський виступив в університеті оборони США

Водночас Данілов відмовився відповісти на питання, коли може відбутися новий поштовх до захоплення території.

«Я можу сказати точно, що ми не зупинимося. Ми продовжимо боротися за нашу свободу, за нашу незалежність», — додав він.

Нагадаємо, в ISW повідомили, що армія Росії продовжує наступ на двох напрямках. Російські військові продовжили наступ вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, а також поблизу Авдіївки.