Європа продовжить підтримувати Україну — глава ЄК

В Євросоюзі запевняють, що продовжать допомагати Україні попри політичні процеси в Сполучених Штатів.

Європа підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно. Про це у неділю, 10 грудня, заявила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє Le Parisien.

«Ми завдячуємо нашим нинішнім миром і процвітанням перемозі союзників у Другій світовій війні, а також миру, який став можливий завдяки будівництву Європи і захисту НАТО. Українці борються за те ж саме, і наш обов’язок і в наших інтересах — стояти на їхньому боці стільки, скільки буде потрібно», — заявила вона.

Фон дер Ляєн попередила, що перемога Росії в Україні становить загрозу для її європейських сусідів, деякі з яких є членами Європейського союзу.

«Російський диктатор Володимир Путін не приховує своїх амбіцій щодо відтворення Росії з імперськими масштабами минулого. Тому перемога Росії вплине на стабільність нашого континенту, нашу здатність жити в мирі та наше довгострокове процвітання», — наголосила вона.

Урсула фон дер Ляєн додала, що «тільки українці повинні визначити умови для справедливого та міцного миру».

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. 

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp