У Повітряних силах розповіли про нічну атаку дронів РФ

Ігнат зазначив, що мобільні вогневі групи показують дедалі кращий результат при знищенні ворожих цілей.

Атака дронів РФ на територію України цієї ночі була типовою і не відрізнялася від попередніх. Про це заявив пресікер Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Читайте також: Безкарність Путіна у війні відкриє скриньку Пандори агресії в усьому світі, — Блінкен

«Сьогодні типовою була атака за кількістю БПЛА. 18 запущено, 15 збито Силами оборони. В основному це все пішло на Одещину і плюс на Хмельницьку область. Працювала протиповітряна оборона, знову ж таки мобільні вогневі групи, які показують все більш і кращий результат», – зазначив він.

Він повідомив, що Одеська область, припортова інфраструктура, українське зерно непокоять окупантів. Завдають ударів після певної паузи, «напевно, більше місяця туди не прилітало».

«Атака планується заздалегідь, зрозуміло, що вони використовують різні маршрути. Точки входу в повітряний простір України — з окупованих територій чи то з російської території з півночі — це Курська та Брянська області. Вони зрештою однакові, фактично нічого не змінюють, входячи цього разу з південно-східного напрямку цього разу, це мис Чауда окупованого Криму, є ще напрямок Приморсько-Ахтарськ. Заходять на окуповану територію Запорізької області і звідти розлітаються по різних маршрутах», — розповів речник Повітряних сил.

Раніше Зеленський привітав воїнів із Днем ЗСУ.