Шпигував за ЗСУ з оптичних прицілів: СБУ затримала агента РФ з Краматорська

Завербований агент РФ стежив за українськими військовими за допомогою оптичних прицілів.

Правоохоронці затримали на Донеччині ще одного інформатора ФСБ РФ. Чоловік “зливав” агресору локації базування українських захисників на прифронтових територіях області. Про це повідомляє СБУ.

Читайте також: Росіян найбільше цікавить, коли закінчиться війна — опитування

Передусім ворог цікавився місцями найбільшого скупчення особового складу та військової техніки Збройних Сил України у Краматорську.

Щоб зібрати розвідувальну інформацію, чоловік використовував оптичні приціли для стрілецької зброї. Зловмисник самостійно пересувався містом та спостерігав за пересуванням військовослужбовців Збройних сил України.

Крім того, він «полював» на тимчасові місця дислокації українських військовослужбовців. При їх виявленні він проводив додаткову розвідку та надсилав агресору точні геолокаційні дані.

Розвідувальні дані були необхідні агресору для планування нових ракетних та безпілотних ударів по прифронтовому місту.

Працівники Служби безпеки України викрили російського інформатора, встановили його місцезнаходження та затримали.

Встановлено, що підозрюваним є 30-річний місцевий мешканець, який був дистанційно завербований російською спецслужбою на початку цього року як прихильник кремлівської ідеології.

Читайте також: Словацькі перевізники заявили про готовність перекрити пункт “Вишнє Нємецьке-Ужгород”

Під час обшуку за місцем проживання затриманого вилучено мобільний телефон із доказами його листування з російською воєнною розвідкою.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили ворожому інформатору про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного стану).

Наразі злочинець перебуває під вартою, йому загрожує до 12 років тюрми.

Нагадаємо, повітряну тривогу оголошено по всій Україні: зафіксовано зліт МіГ-31К РФ. Вдень 6 грудня армія РФ підняла у повітря винищувач МіГ-31К з аеродрому Саваслейка.