Підсумки 26.11: Удар по Дніпру та енергопостачання

Ракетний удар РФ зруйнував квартал у Дніпрі; Дефіцит у енергосистемі знизився до 25%. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

 

Ракетний удар РФ зруйнував квартал у Дніпрі

 

Російські війська здійснили ракетний удар по Дніпру, внаслідок чого було знищено мирний квартал у приватному секторі міста. Про це повідомив голова ОВА, опублікувавши фото з місця. На місці влучення ракет працюють усі служби, рятувальники розбирають завали, і є ймовірність, що під ними може бути людина. Постраждали 13 людей, четверо з них госпіталізовані.

 

В Україну прибули прем’єр-міністри Бельгії, Польщі та Литви

 

 

Зеленський розповів про ситуацію з електропостачанням

 

Можливості генерувати електрику та доставляти її споживачам збільшуються, але їх все ще недостатньо, тому подальші відключення можливі. Станом на ранок суботи вдвічі менше абонентів зіткнулися з відключеннями, ніж у п’ятницю. У свою чергу, в Укренерго повідомили, що дефіцит в енергосистемі знизився до 25%. Тепер обленерго самі визначатимуть схему відключень, яка дозволить дотримуватися встановленої норми споживання.

 

Відбувся саміт ініціативи Grain From Ukraine

 

 

У день інавгурація Токаєва в Астані розпочалася акція протесту

 

У суботу, 26 листопада, відбулася інавгурація президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва. Цього ж дня на вулиці столиці Астани люди вийшли на акції протесту. Невдоволених затримувала поліція, у місті було відключено інтернет та зв’язок.

 

Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet