Кулеба повідомив, на якому етапі робота з F-16

США очолили Коаліцію спроможностей з розвитку Повітряних сил України в керуванні багатоцільовими винищувачами F16.

Усі політичні рішення щодо передачі Україні багатоцільових американських винищувачів F-16 прийнято, залишилося вирішити технічні моменти підготовки українських пілотів, техніків та відповідної інфраструктури. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Читайте також: Зеленський: Відповімо на терор проти наших людей

«Стосовно F-16, по-перше, усі політичні рішення ухвалені. Ми вже у фазі технічної підготовки. Тому, щойно технічна підготовка завершиться пілотів, техніків і інфраструктури в Україні — ці літаки будуть в Україні, будуть захищати наше небо і будуть захищати наших солдатів, які будуть контрнаступати», — сказав Кулеба.

Також він повідомив, що продовжується робота Центру з підготовки українських пілотів та техніків з роботи з винищувачами F-16.

«Нідерланди вже почали передачу літаків до відповідного навчального центру в Румунії. Допомагають нам у розбудові відповідної інфраструктури. Сьогодні я отримав запевнення про те, що ті зобов’язання, які Нідерланди взяли на себе щодо передачі Україні F-16 будуть виконані», — сказав він.

Раніше Остін заявив, що результат війни в Україні визначить майбутнє.