Подоляк розкритикував ідею Берлусконі щодо переговорів із РФ

Михайло Подоляк поділився думкою про те, що ані Сільвіо Берлусконі, ані Ангела Меркель не мають довіри, актуальності та авторитету в питаннях посередництва між Україною та Росією.

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк поділився думкою про те, що деякі іноземні політики використовують тему України для “реанімації свого імені у своїх країнах”. Він зауважив, що ані Сільвіо Берлусконі, ані Ангела Меркель не мають авторитету в питаннях щодо посередництва між Україною та Росією. 

Читайте також: ЗСУ визволили понад 20 населених пунктів на Харківщині

“Дивні пропозиції певних діячів стати посередниками між Україною та Росією варто розглядати як спробу використати тему України для реанімації імені у своїх країнах. Будь-який посередник мусить мати довіру, авторитет, актуальність. Ані Берлусконі, ані Меркель цього точно не мають. Щоб що?”, — написав Подоляк в Twitter

Нагадаємо, колишній прем’єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі в ефірі італійського телебачення заявив, що разом із Меркель він хотів би «спробувати переконати і бути посредником, щоб покласти край конфлікту між Україною і Росією». Політик також упевнений у неефективності санкцій проти РФ, начебто «Путін здатний їм протиститояти».

В той же час Берлусконі звинуваючуть у «дружбі» з російським диктатором. Нагадаємо, раніше депутат Європарламенту заявив, що «глибоко розчарований» звірствами російської окупаційної армії у Бучі. При цьому пізніше Берлусконі відмітив,  що «об’єднана Європа має зробити пропозицію миру та намагатися переконати українців прийняти вимоги Путіна».

Читайте також: Прокуратура показала наслідки ранкових обстрілів Харківщини

Раніше Подоляк заявив, що Росія потребує тотальної дешизофренізації. Російська пропаганда заперечує об’єктивну реальність, що викликає лише сміх.