Міноборони спростило проходження ВЛК для поранених військових: що змінилося

Відтепер пораненим військовим не потрібно особисто возити документи до військової частини після рішення ВЛК про відпустку або непридатність.

Пораненим військовослужбовцям ЗСУ та Міноборони спростити процеси, пов’язані з проходженням військово-лікарської комісії (ВЛК). Військовим не доведеться особисто возити документи до військової частини після рішення ВЛК про відпустку або непридатність. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України. 

Читайте також: Порошенко заявив, що його не випустили за кордон на міжнародні зустрічі із США та Польщею

Відтепер заклади охорони здоров’я можуть обмінюватися документами з військовими частинами й ТЦК та СП через систему електронного документообігу:

  • довідки про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва)
  • постанову ВЛК про потребу у відпустці для лікування
  • постанову ВЛК про непридатність до військової служби
  • інші документи, необхідні для формування рішення ВЛК
Міноборони спростило проходження ВЛК для поранених військових / mil.gov.ua/

Міноборони спростило проходження ВЛК для поранених військових / mil.gov.ua/

Електронний документообіг вже розгорнуто у більшості військових частин, ТЦК та СП, а також у військових госпіталях та цивільних медичних закладах, де поранені військовослужбовці перебувають на військово-медичному обстеженні.

Система працює за таким принципом: 

  1. Заклад охорони здоровʼя направляє документи про рішення ВЛК щодо відпустки або про непридатність за станом здоровʼя в електронному вигляді до військової частини. Військовослужбовець після цього може одразу їхати до ТЦК та СП за місцем проживання або відпустки”, — йдеться у повідомленні. 
  2. Після опрацювання рішення ВЛК військова частина надсилає відповідні документи для військовослужбовця безпосередньо до ТЦК та СП.
  3. Заклад охорони здоров’я також може отримати необхідні для формування висновку ВЛК військової частини додаткові документи, наприклад, довідку про обставини отримання травми. Для цього необхідно лише надіслати електронний запит.

Повідомляється, що для передачі електронних документів потрібно надати свою згоду на обробку персональних даних в закладі, звідки направлятимуться документи.

Читайте також: Шторм у Криму послабив оборонну лінію Керченського мосту, — супутникові знімки

“Цифровізований процес дозволить скоротити час на отримання документів і зменшить потребу особисто їздити зайві кілометри для військовослужбовців після травм, поранень або хвороб”, – наголосила заступниця Міністра оборони Катерина Черногоренко.

Нагадаємо, Bloomberg дізналося, чому Зеленський досі не знизив вік призову в Україні. Видання повідомляє, що президент України не знизив призовний вік через те, що чекає від уряду докладний план мобілізації.