Зеленський готовий провести президентські вибори, проте більшість українців проти

Володимир Зеленський заявив, що готовий провести президентські вибори в Україні, проте переважна більшість українців проти цього.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий провести президентські вибори в Україні, проте переважна більшість українців вважають голосування під час повномасштабної війни «небезпечним і безглуздим». Про це Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю Associated Press.

Читайте також: У ДПСУ прокоментували, чому не пропустили Порошенка за кордон

За словами президента, війна унеможливлює проведення президентських виборів в Україні, спочатку запланованих на березень згідно з Конституцією.

“Хоча Зеленський заявив, що готовий провести вибори, більшість українців не готові, вважаючи таке голосування “небезпечним і безглуздим”, оскільки навколо них вирує війна”, — йдеться у повідомленні. 

Видання наголошує на тому, що наразі виникає  питання, як довго сам Зеленський зможе впоратися з тим, щоб бути лідером країни, яка перебуває у стані війни.

За словами Зеленського, немає слів, щоб описати, наскільки важкою є ця робота, але він також не може уявити, як залишить цю посаду.

Читайте також: Україна вироблятиме системи ППО з дальністю понад 100 км — Міноборони

«Ви, чесно кажучи, не можете цього зробити. Це було б дуже несправедливо, неправильно і, безумовно, демотивувало б», — відповів президент. 

Нагадаємо, Володимир Зеленський заявив, що контрнаступ не приніс бажаних результатів, проте ЗСУ не відступають. Президент України повідомив, що країна не досягла довгоочікуваних результатів контрнаступу, проте ЗСУ не відступають.