У ГУР розповіли про тактику запуску російських дронів по Україні

Росія намагається запускати великі партії дронів аби виснажити українську ППО та влучити по об’єктах.

Армія Росії запускає дрони-камікадзе іранського виробництва великими групами аби виснажити українську систему ППО. Масовані атаки дронами окупанти спрямовують також й на те, аби влучати в об’єкти. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв’ю для РБК-Україна.

Читайте також: Понад 700 окупантів та ППО: Генштаб оновив втрати Росії

“Масований рой дронів спрямований на те, щоби прорвати нашу систему ППО і влучити в об’єкти. А якщо запускати малу кількість – 5-10 – не буде такого ефекту. І вони намагаються саме великою кількістю запускати у тому числі для прориву нашої системи ППО. Це підтверджують наші Повітряні сили. За їхніми словами, коли були останні атаки, вперше комплекси NASAMS перезаряджалися фактично під час нальоту”, — повідомив представник розвідки.

Скібіцький зауважив, що якщо раніше дрони запускали з Криму, то зараз окупанти запускають їх з узбережжя Азовського моря, й надалі можуть обирати інші напрямки на шляху яких буде менше ППО. 

Представник розвідки розповів, що росіяни намагаються ефективно використовувати свої запаси, адже вони використали вже близько 600 “Шахедів”, тому найближчим часом буде нова партія постачання дронів. 

Читайте також: Трюдо пообіцяв подальшу підтримку України

“За нашими даними, зараз у них буде чергова партія поставки. Скільки це буде – будемо ще уточнювати. Як правило, до цього вони завозили партіями 250-300 штук. Подивимося, як буде цього разу”, — додав Скібіцький. 

Нагадаємо, у ГУР повідомили, що Росія готується до нового удару по Україні. Дата нової атаки залежить від того, скільки ракет планує використати противник, а також погодних умов.