Росія почала частіше використовувати касетні бомби у війні проти України, — БР

У Міноборони Британії повідомили, що армія Росії почала частіше використовувати 500-кілограмові касетні бомби РБК-500.

До листопада 2023 року російські військово-повітряні сили, ймовірно, почнуть частіше застосовувати 500-кілограмові касетні бомби РБК-500. Залежно від варіанту, кожна РБК-500 викидає від 100 до 350 суббоєприпасів. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії.

Читайте також: Путін не піде на мир з Україною до результатів виборів США у 2024 році, — представник Держдепу

Відомо, що кожна суббоєголовка зазвичай вибухає або сотнями високошвидкісних осколків, або одним великим протитанковим зарядом.

Повідомляється, що РБК-500 були використані проти українських сил на Вугледарській дузі та поблизу Авдіївки (обидва — Донецька область).

“Існує реальна можливість того, що, як і у випадку з іншими авіабомбами, Росія, ймовірно, нещодавно інтегрувала з РБК-500 комплект керованого планеру UMPC, який дозволяє літаку-носію випускати боєприпаси. Це дозволяє літаку-носію випускати боєприпас за багато кілометрів від цілі. Російські планерні бомбові комплекси, як правило, мають низьку точність”, — йдеться у розвідці.

Читайте також: Вночі ППО збила всі дрони, які летіли на Україну

У розвідці зазначають, що завдяки великій кількості суббоєприпасів, одна РБК-500 може спричинити ураження на площі в кілька сотень метрів, що збільшує шанси завдати бодай якоїсь шкоди наміченій цілі.

Нагадаємо, війська РФ за добу обстріляли 26 міст і сіл Запоріжжя, є загибла і поранені. Атака ворожого дрона-камікадзе забрала життя 67-річної жительки Степногірська. Поранено двох людей у Степногірську і двох — у Запоріжжі.