Путін не піде на мир з Україною до результатів виборів США у 2024 році, — представник Держдепу

Президент РФ не піде на мир в Україні до того, як дізнається результати виборів у США в листопаді 2024 року.

Президент Росії Володимир Путін не піде на мир в Україні до того, як дізнається результати виборів у США в листопаді 2024 року. Про це заявив високопоставлений чиновник Державного департаменту США. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: Вночі ППО збила всі дрони, які летіли на Україну

Високопоставлений чиновник на брифінгу заявив, що альянс підтвердив свою підтримку України, знаючи, що мирна угода в наступному році малоймовірна.

«Я очікую, що Путін не піде на мир або значущий мир до того, як він побачить результат наших виборів», — сказав чиновник, який говорив на умовах анонімності, щоб обговорити результати зустрічі.

Відповідаючи на запитання, чи висловлювали вони особисту думку, чи точку зору уряду США, чиновник сказав, що це «широко поширена думка».

«Саме в цьому контексті всі союзники висловили рішучу підтримку Україні» на зустрічі НАТО, додав чиновник, не згадуючи Трампа на ім’я і не кажучи прямо, як результат виборів вплине на підтримку України.

Повідомляється, що опитування Reuters/Ipsos, проведене в середині листопада, показало, що Трамп і президент США Джо Байден опинилися в тісній гонитві: Трамп випередив Байдена з результатом 51% до 49%, коли респондентів попросили зробити вибір між ними. Цей результат був у межах довірчого інтервалу опитування, що становить близько чотирьох відсоткових пунктів.

Читайте також: За добу знищено 1140 російських бійців

Байден, демократ, надав масштабну військову допомогу та іншу підтримку Києву після повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року, але додаткове фінансування для України затримується контрольованою республіканцями Палатою представників.

Нагадаємо, у МЗС РФ заявили про готовність Росії до війни з НАТО. Сергій Рябков заявив, що збройний конфлікт між РФ і НАТО не виключений, але можлива ескалація повністю залежить від дій альянсу.