ЗМІ: Росіяни щільно прикрили бухту Севастополя РЕБ

Видання Defence Express припускає, що окупанти не зловживають вмиканнями РЕБ на півострові.

Російські окупанти, намагаючись захистити бухту Севастополя від українських атак, включають дуже потужні засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ) – їхня робота помітна навіть із космосу. Про це повідомляє [[/link_direct]] Defence Express.

Читайте також: У нас немає вибору, окрім як дати Україні все необхідне для її успіху у війні, — президент Чехії

Повідомляється, що кошти РЕБ створюють засвітки на супутникових так званих SAR-знімках, зокрема, за 23 листопада. На знімку від 24 листопада вдалося зафіксувати потужніші перешкоди.

«При цьому саме 24 листопада в РФ повідомили про масовану атаку БПЛА у кількості десятків одиниць по окупованому Криму», — зазначає видання.

Також в РФ повідомляли про атаку надводних дронів лише вранці 22 листопада, але можливо, що ворог продовжив тримати включеними кошти РЕБ і наступного дня, або була загроза іншої атаки. Проте окупанти у Криму не зловживають включеннями РЕБ – 28 листопада «засвітів» немає.

Раніше Стефанчук заявив, що Рада виконає всі рекомендації ЄК. Україна сповнена рішучості найближчим часом завершити законодавчі кроки, визначені у звіті Єврокомісії, зазначив спікер.