Негода в Україні: перекрито 14 автодоріг, знеструмлено понад 2 тисячі населених пунктів

Внаслідок негоди в Україні на 14 автодорогах перекрито рух транспорту, у 16 областях знеструмлені населені пункти.

В Україні через погіршення погодних умов на 14 автодорогах перекрито рух транспорту, у 16 областях знеструмлені населені пункти. Про це повідомив очільник Міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко. 

Читайте також: У Росії море вийшло з берегів і затопило аеропорт

Внаслідок негоди на території України знеструмлено 2 019 населених пунктів у 16 областях, 1 370 вантажних транспортних засобів перебувають у місцях тимчасового відстою, відбуксовано 840 автомобілів.

Клименко повідомив, що найскладніша ситуація на півночі та півдні Одеської області. Там снігові перемети сягають півтора метра. До ліквідації наслідків негоди залучені рятувальники, поліцейські, нацгвардійці, прикордонники.

Поблизу села Удобне, що на Одещині, прикордонники з автобусів евакуювали 42 людини, зокрема 10 дітей. За допомогою снігохода на трасі Ізмаїл-Рені рятувальники визволили 6 людей.

“Відбуксовано понад 500 автомобілів, зокрема 14 автобусів та 12 автомобілів екстреної допомоги. Надано допомогу 1 624 особам, зокрема 93 дітям. Із ознаками переохолодження до медиків звернулися 6 людей”, — йдеться у повідомленні. 

У Миколаївській області перекрито рух на 10 ділянках доріг, перемети сягають 2 метрів. Підрозділи ДСНС залучалися до ліквідації наслідків негоди 49 разів, 75 автомобілів відбуксовано.

Читайте також: Окупанти активно насаджують російський календар «свят» — ЦНС

У Черкаській області поблизу міста Кам’янка ускладнено рух. Поліцейські організували рух транспорту у реверсному режимі, близько 40 вантажних автомобілів зупинені на відстій. Рятувальники розгорнули пересувні пункти обігріву.

У Кіровоградській області поблизу села Велика Виска ліквідовано затор, 30 вантажних автомобілів стоять на узбіччі. Відбуксовано 164 транспортні засоби, 293 людям надана допомога.

“Закликаємо водіїв уникати поїздок регіонами, де вирує негода. Якщо Вам потрібна допомога – зверніться до екстрених служб за номерами 101 та 102. У регіонах працюють Пункти Незламності та пересувні пункти обігріву”, — йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, у Києві через негоду заборонили в’їзд вантажівок: скільки діятиме заборона. У столиці 27 листопада спостерігається погіршення погодних умов. Внаслідок цього вʼїзд до Києва для великогабаритного транспорту закритий з 7:30 ранку.