На Київщині викрили посадовців військової частини на мільйонних оборудках з харчами для особового складу

Правоохоронці викрили посадовців однієї з військових частин Київщини на оборудках з харчами для їх особового складу на мільйони гривень.

Працівники ДБР разом з СБУ викрили посадовців однієї з військових частин Київщини на оборудках з харчами для їх особового складу на мільйони гривень. Про це повідомляють у ДБР.

Читайте також: У британській розвідці назвали причину рекордних втрат армії РФ у війні проти України

Повідомляється, що до складу групи входили військовослужбовці та працівники військової частини, які у змові з приватними підприємцями реалізовували частину продуктів харчування, призначених для військовослужбовців, у магазинах, ресторанах та на базарах. Вони виносили зі складу щонайменше 30 відсотків продуктів, зменшуючи таким чином добову норму харчування військовослужбовців.

“”Залишок” продуктів використовувався й в іншій схемі. Представник військової частини у змові з приватним підприємством виписував «порожні» накладні на постачання продукції на мільйони гривень, яка фактично не поставлялась. А на папері обліковувались продукти, які не були видані солдатам перед їх продажем”, — йдеться у повідомленні. 

Міністерство оборони України було введено в оману щодо здійснення повної оплати за продукти харчування через підроблені шахраями фінансові документи. При цьому зловмисники привласнили отримані кошти.

Наразі отримано докази привласнення щонайменше 5 мільйонів гривень.

Посадовцям військової частини та одному з комерсантів повідомлено про підозру за статтями заволодіння майна шляхом зловживання службовим становищем та заволодіння військовим майном шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 ч. 4 ст. 410 КК України).

Читайте також: Російська ППО вдарила по житловому будинку під Москвою — соцмережі

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна. Під час санкціонованих обшуків у фігурантів були вилучені значні суми готівки.

Нагадаємо, ДБР завершило розслідування авіакатастрофи у Броварах, де загинуло керівництво МВС. Працівники ДБР завершили розслідування щодо падіння гелікоптера з керівництвом МВС у Броварах.