Україна виробляє десятки аналогів “Шахед” на місяць: Камишін

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості повідомив, що Україна налагодила серійне виробництво дронів-камікадзе.

Україна почала виробляти десятки так званих українських “Шахедів” на місяць. Наразі налагоджено серійне виробництво. Про це повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін під час щорічних зборів Європейської Бізнес Асоціації, якого цитує «Форбс Україна».

Читайте також: 20-річна киянка без прав влаштувала смертельне ДТП

За його словами, наразі оборонна галузь робить значний внесок у зростання економіки країни і в майбутньому має стати її головним сектором.

“Починаючи з того, що називають “українським “Шахедом”, ми не кажемо назву цього продукту, але вийшли на серійне виробництво його і зараз (виробляємо) десятки на місяць, продовжуючи багатьма іншими позиціями, які ми раніше виробляли зовсім мало, а зараз маємо пристойні цифри”, – повідомив Камишін.

Він додав, що кратне зростання виробництва не завжди задовольняє уряд. 

“Нас задовольняє десятикратне зростання і більше. У нас по багатьох напрямах є таке зростання”, – додав він.

Камишин наголошує, що про інтегрування «Укроборонпрому» з приватним бізнесом не йдеться. Однак державний завод допомагає приватним невеликим компаніям, що займаються розробкою безпілотників.

Читайте також: Іран має уран для трьох ядерних бомб — ЗМІ

“У цьому плані «український «Шахед» з’явився саме на державному заводі”, – додав міністр.

Нагадаємо, у Повітряних силах показали нічне знищення “Шахедів”. Командувач Повітряних сил Микола Олещук поділився відео з нічного знищення ворожих цілей.